Nottingham Forest Fc Mot Man Utd Laguppställning

Den 28 februari 2024 möttes Nottingham Forest och Manchester United i den femte omgången av FA-cupen på City Ground. Matchen, som drog en publik på 28 665 åskådare, slutade med en dramatisk seger för Manchester United, som vann med 1-0 tack vare ett mål av Casemiro i den 89:e minuten. Här går vi igenom Nottingham Forest FC mot Man Utd laguppställning och viktiga händelser från matchen.

Nottingham Forests laguppställning

Startelva

1. Matt Turner (Målvakt)
  2. Neco Williams (Försvarare)
  3. Felipe (Försvarare)
  4. Marlon Santiago Costa dos Santos (Försvarare)

9. Jamie Gardner (Anfallare)

Nottingham Forest ställde upp med en stark elva, med Matt Turner som målvakt och en solid försvarslinje bestående av Neco Williams, Felipe, Marlon Santiago Costa dos Santos och Harry Toffolo. Mittfältet leddes av kaptenen Ryan Yates, tillsammans med Danilo dos Santos de Oliveira. Anfallstrion bestod av Divock Origi, Anthony Elanga och Taiwo Awoniyi, med Morgan Gibbs-White som en kreativ kraft på mittfältet.

9. Bruno Fernandes (Mittfältare, Kapten) – Assist 89′
  10. Alejandro Garnacho Ferreyra (Anfallare)

9. Hannibal Mejbri (Mittfältare)

Manchester Uniteds startelva var också imponerande, med Andre Onana i mål och en försvarslinje som leddes av Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Raphaël Varane och Sofyan Amrabat. Mittfältet dominerades av Casemiro, Scott McTominay och kaptenen Bruno Fernandes, medan anfallstrion bestod av Antony dos Santos, Alejandro Garnacho Ferreyra och Marcus Rashford.

Matchens förlopp och viktiga händelser

Matchen var intensiv och jämn, med båda lagen som kämpade hårt för att ta sig vidare i FA-cupen. Nottingham Forest visade starkt försvarsspel och höll Manchester United borta från att göra mål under större delen av matchen.

Det var först i den 89:e minuten som Manchester United lyckades bryta dödläget. Casemiro, som hade varit en central figur på mittfältet under hela matchen, gjorde det avgörande målet efter en assist från kaptenen Bruno Fernandes. Detta mål säkrade Manchester Uniteds plats i nästa omgång av FA-cupen.

Nottingham Forest gjorde flera byten i slutminuterna i ett försök att kvittera, men Manchester Uniteds försvar höll stånd. Matchen slutade 1-0 till Manchester United.

En oförglömlig FA-cupdrabbning

Denna match mellan Nottingham Forest och Manchester United var en klassisk FA-cupdrabbning, full av intensitet och dramatik. Nottingham Forest kämpade tappert men kunde inte hålla ut mot ett starkt Manchester United-lag som lyckades säkra segern i sista minuten. Casemiros mål bekräftade Manchester Uniteds avancemang i tävlingen, medan Nottingham Forest fick nöja sig med en tapper insats.

Matchen visade också på styrkan och djupet i båda lagens trupper, med flera spelare som kom in från bänken och bidrog. Detta var en kväll där små marginaler avgjorde, och Manchester United visade varför de är en av de mest framgångsrika klubbarna i FA-cupens historia.