Newcastle Mot Psg Laguppställning

Den 28 november 2023 möttes Paris Saint-Germain (PSG) och Newcastle United i UEFA Champions League. Matchen slutade 1-1 efter en dramatisk avslutning där Kylian Mbappé kvitterade på straff i den 98:e minuten. Här är en detaljerad genomgång av laguppställningarna och matchens nyckelhändelser.

Startuppställningar och taktik

När PSG och Newcastle United ställde upp för denna viktiga match, var det tydligt att båda lagen hade förberett sig noggrant. PSG, med sin offensiva 4-3-3-formation, siktade på att dominera bollinnehavet och skapa många chanser. Newcastle, också i en 4-3-3-uppställning, fokuserade på att hålla en kompakt defensiv och utnyttja kontringar.

PSG:s tränare, Luis Enrique, valde att starta med Gianluigi Donnarumma i mål. Försvaret bestod av Achraf Hakimi, Milan Škriniar, Danilo Pereira och Lucas Hernández. Mittfältet bemannades av Manuel Ugarte, Fabián Ruiz och Lee Kang-In. I anfallet såg vi Ousmane Dembélé, Kylian Mbappé och Randal Kolo Muani.

Newcastles tränare, Eddie Howe, ställde upp med Nick Pope i mål. Försvaret utgjordes av Tino Livramento, Fabian Schär, Jamaal Lascelles och Kieran Trippier. Mittfältet bestod av Joelinton, Bruno Guimarães och Lewis Miley. Anfallstrion inkluderade Anthony Gordon, Alexander Isak och Miguel Almirón.

PSG:s laguppställning

PSG:s startelva var stark och full av stjärnor. Gianluigi Donnarumma, som är känd för sina reflexer och räddningar, stod i mål. Försvaret med Hakimi och Hernández på ytterbackarna samt Škriniar och Pereira som mittbackar, gav laget både defensiv stabilitet och offensiva alternativ.

Mittfältet med Ugarte, Ruiz och Lee Kang-In var dynamiskt. Ugarte, som varnad redan i den 36:e minuten, spelade en viktig roll som defensiv mittfältare. Ruiz och Lee Kang-In bidrog med kreativitet och passningsspel.

I anfallet var Dembélé, Mbappé och Kolo Muani farliga. Dembélé, som varnad i den 58:e minuten, använde sin snabbhet och teknik för att skapa chanser. Mbappé, lagkaptenen, visade sin ledarskapsförmåga och var ständigt ett hot mot Newcastles försvar. Kolo Muani, som byttes ut i den 62:a minuten, arbetade hårt för att skapa utrymme för sina lagkamrater.

Newcastles laguppställning

Newcastle ställde upp med en stark defensiv struktur. Nick Pope, som varnad i den 90+2:a minuten, stod för flera avgörande räddningar. Försvaret med Livramento, Schär, Lascelles och Trippier var disciplinerat och organiserat.

Mittfältet med Joelinton, Bruno Guimarães och Miley var robust. Joelinton, som varnad tidigt i den 22:a minuten, spelade en fysisk och aggressiv roll. Guimarães var central i att bryta PSG:s anfall och distribuera bollen. Miley, den yngste i trion, visade mognad och skicklighet.

Anfallstrion med Gordon, Isak och Almirón var snabb och farlig på kontringar. Isak, som gjorde matchens första mål i den 24:e minuten, visade sin målfarlighet. Gordon och Almirón arbetade hårt för att pressa PSG:s försvar och skapa chanser.

Matchhändelser och statistik

Matchen började intensivt och Newcastle tog ledningen i den 24:e minuten genom Alexander Isak. PSG kämpade för att kvittera men stötte på starkt motstånd från Newcastles försvar och målvakt Nick Pope, som gjorde flera avgörande räddningar.

Den andra halvleken var full av dramatik. PSG pressade hårt och hade flera chanser, men det dröjde till den 98:e minuten innan Kylian Mbappé kunde kvittera på straff efter att Tino Livramento orsakat en handboll i straffområdet.

Statistisk Översikt

Bollinnehav:
– PSG: 72.4%
– Newcastle United: 27.6%

Skott:
– PSG: 31 (7 på mål, 14 utanför mål, 10 blockerade)
– Newcastle United: 5 (2 på mål, 2 utanför mål, 1 blockerad)

Matchens Nyckelhändelser

• 24′: Mål av Alexander Isak, Newcastle tar ledningen.
  • 90’+8: Kylian Mbappé kvitterar på straff efter en VAR-granskning som bekräftade handbollen av Tino Livramento.
  • 90’+5: Gonçalo Ramos varnas.

Substitutioner

PSG:
62′: Vitinha in för Manuel Ugarte
62′: B. Barcola in för Randal Kolo Muani
82′: Marco Asensio in för Lee Kang-In
85′: Gonçalo Ramos in för Danilo Pereira

Newcastle United:
Inga byten noterade

Nyckelspelare och deras prestationer

Flera spelare hade en stor inverkan på matchen. Kylian Mbappé var en av de mest framträdande, inte bara för sitt sena kvitteringsmål utan också för sitt ständiga hot mot Newcastles försvar. Hans snabbhet och teknik gjorde honom svår att hantera.

Alexander Isak var också en nyckelspelare för Newcastle. Hans mål i den 24:e minuten satte tonen för matchen och hans rörelse och positionering var utmärkt. Nick Pope, med sina flera avgörande räddningar, var en annan viktig spelare för Newcastle och bidrog starkt till att hålla PSG:s anfall i schack.

Framtida möten och förväntningar

Med denna match i bagaget är det spännande att spekulera om framtida möten mellan PSG och Newcastle United. Båda lagen har visat att de kan prestera på högsta nivå och det är troligt att vi kommer att se fler intensiva matcher mellan dem.

PSG kan behöva justera sin taktik för att bättre hantera Newcastles kontringar och defensiva struktur. Newcastle, å andra sidan, kan behöva arbeta på att behålla bollinnehavet och skapa fler chanser.

Oavsett vad framtiden har i sitt sköte, är det klart att båda lagen kommer att fortsätta kämpa hårt i UEFA Champions League. Deras prestationer hittills har visat att de är värdiga konkurrenter och fansen kan se fram emot fler spännande matcher.