Galatasaray Mot Man Utd Laguppställning

Den 29 november 2023 möttes Galatasaray och Manchester United i en UEFA Champions League-match som många hade sett fram emot. Matchen, som spelades på Turk Telekom Arena, slutade 3-3 och bjöd på en rad imponerande prestationer från båda lagen. Hur såg laguppställningarna ut? Låt oss gå igenom detta i detalj.

Galatasarays laguppställning

Galatasaray ställde upp med en stark startelva och hade flera nyckelspelare på avbytarbänken redo att göra skillnad. Här är en detaljerad genomgång av deras laguppställning och prestationer under matchen.

Startelva

1. Fernando Muslera (c) – Lagkapten och målvakt. Muslera visade sin erfarenhet genom att göra flera viktiga räddningar som höll Galatasaray kvar i matchen.
  2. Sacha Boey – Högerback. Boey varnade i den 42:a minuten men spelade annars stabilt på sin kant.
  3. Kaan Ayhan – Mittback. Ayhan fick ett gult kort i den 53:e minuten men var annars en klippa i försvaret.
  4. Abdülkerim Bardakci – Mittback. Bardakci var solid i sitt defensiva arbete och bidrog till att hålla Manchester Uniteds anfall i schack.
  5. Angeliño – Vänsterback. Angeliño bidrog både offensivt och defensivt innan han blev utbytt i den 83:e minuten.
  6. Lucas Torreira – Mittfältare. Torreira var en motor på mittfältet och bidrog med både defensiva och offensiva insatser.
  7. Tanguy NDombele – Mittfältare. NDombele spelade bra fram till att han blev utbytt i den 60:e minuten.
  8. Hakim Ziyech – Offensiv mittfältare. Ziyech var matchens lirare med två mål (29:e och 62:a minuten) och en assist (71:a minuten) innan han blev utbytt i den 82:a minuten.
  9. Dries Mertens – Offensiv mittfältare. Mertens bidrog med sin erfarenhet och blev utbytt i den 60:e minuten.
  10. Wilfried Zaha – Anfallare. Zaha var en ständig fara för Uniteds försvar och blev utbytt i den 88:e minuten.
  11. Mauro Icardi – Anfallare. Icardi var aktiv i anfallet men lyckades inte hitta nätet denna gång.

Avbytare

1. Mertens Akturkoglu – Inbytt i den 60:e minuten och gjorde mål i den 71:a minuten. Akturkoglu visade sin målfarlighet direkt.
  2. Kerem Demirbay – Inbytt i den 88:e minuten. Demirbay fick inte mycket tid på planen men bidrog med energi.
  3. Gokhan Guvenc – Förblev på bänken.
  4. Mathias Cardoso Lemos Martins – Förblev på bänken.
  5. Victor Nelsson – Inbytt i den 83:e minuten. Nelsson hjälpte till att stänga matchen defensivt.
  6. Sergio Oliveira – Inbytt i den 60:e minuten. Oliveira bidrog med stabilitet på mittfältet.
  7. Berk Yilmaz – Inbytt i den 82:a minuten. Yilmaz hjälpte till att säkra defensiven.
  8. Kaan Karatas – Förblev på bänken.
  9. Cedric Bakambu – Förblev på bänken.

Manchester Uniteds laguppställning

Manchester United kom till matchen med en stark trupp, och deras laguppställning speglade deras ambition att ta tre poäng. Här är en detaljerad genomgång av deras startelva och avbytare.

Startelva

1. Andre Onana – Målvakt. Onana gjorde flera viktiga räddningar men kunde inte hålla nollan.
  2. Aaron Wan-Bissaka – Högerback. Wan-Bissaka assisterade till McTominays mål i den 55:e minuten och blev varnad i den 64:e minuten innan han blev utbytt i den 78:e minuten.
  3. Harry Maguire – Mittback. Maguire var stabil i försvaret och bidrog med sin ledarskap.
  4. Victor Lindelöf – Mittback. Lindelöf spelade hela matchen och var en pålitlig defensiv kraft.
  5. Luke Shaw – Vänsterback. Shaw assisterade till Fernandes mål i den 18:e minuten och blev varnad i den 59:e minuten.
  6. Scott McTominay – Mittfältare. McTominay gjorde mål i den 55:e minuten och var en nyckelspelare på mittfältet.
  7. Sofyan Amrabat – Mittfältare. Amrabat blev varnad i den 45+2:a minuten och utbytt i den 58:e minuten.
  8. Antony dos Santos – Mittfältare. Antony var aktiv på kanten men lyckades inte hitta nätet.
  9. Bruno Fernandes (c) – Offensiv mittfältare och lagkapten. Fernandes gjorde mål i den 18:e minuten och assisterade till Garnachos mål i den 11:e minuten. Han blev varnad i den 27:e minuten.
  10. Alejandro Garnacho Ferreyra – Anfallare. Garnacho öppnade målskyttet i den 11:e minuten och blev utbytt i den 78:e minuten.
  11. Rasmus Höjlund – Anfallare. Höjlund kämpade hårt men blev utbytt i den 58:e minuten.

Avbytare

1. Altay Bayindir – Förblev på bänken.
  2. Anthony Martial – Inbytt i den 58:e minuten. Martial bidrog med sin erfarenhet i anfallet.
  3. Sergio Reguilón Rodriguez – Förblev på bänken.
  4. Raphael Varane – Förblev på bänken.
  5. Diogo Dalot – Inbytt i den 78:e minuten. Dalot hjälpte till att stänga matchen defensivt.
  6. Tom Heaton – Förblev på bänken.
  7. Facundo Pellistri – Inbytt i den 78:e minuten. Pellistri bidrog med energi på kanten.
  8. Kobbie Mainoo – Inbytt i den 58:e minuten. Mainoo visade upp sin talang på mittfältet.
  9. Dan Gore – Förblev på bänken.
  10. Hannibal Mejbri – Förblev på bänken.
  11. Joe Hugill – Förblev på bänken.

Matchens höjdpunkter

Matchen började starkt för Manchester United. Alejandro Garnacho Ferreyra öppnade målskyttet redan i den 11:e minuten, assisterad av Bruno Fernandes. Fernandes själv utökade ledningen till 2-0 i den 18:e minuten med hjälp av Luke Shaw. Galatasaray svarade snabbt med ett mål av Hakim Ziyech i den 29:e minuten.

I den andra halvleken kvitterade Scott McTominay för Manchester United i den 55:e minuten, assisterad av Aaron Wan-Bissaka. Ziyech fortsatte att imponera och gjorde sitt andra mål för kvällen i den 62:a minuten. Galatasaray tog ledningen för första gången i matchen när Mertens Akturkoglu nätade i den 71:a minuten, assisterad av Ziyech. Matchen avslutades med ett mål av Manchester Uniteds McTominay i den 55:e minuten, vilket fastställde slutresultatet till 3-3.

Statistik och fakta

• Publiksiffra: 51,733.
  • Galatasarays målskyttar: Hakim Ziyech (29′, 62′), Mertens Akturkoglu (71′).
  • Manchester Uniteds målskyttar: Alejandro Garnacho Ferreyra (11′), Bruno Fernandes (18′), Scott McTominay (55′).

Matchen var en uppvisning av skicklighet och taktik från båda lagen, vilket resulterade i en underhållande och målrik tillställning. Båda lagen visade prov på stark offensiv och beslutsamhet, vilket gjorde att de båda kunde dela på poängen i denna intensiva Champions League-uppgörelse.